logo
LOADING...

Over Jeff

Jeff Wolters (1971) is journalist van origine. Na zijn opleiding in de jaren '90 in Tilburg, werkte hij bij RTL Nieuws, onder meer als redacteur en sportverslaggever. Daar versloeg hij ondermeer de Tour de France en de Olympische Spelen in Salt Lake City. Daarnaast werkte hij bij BNN, waar hij als redacteur/producer onder aanvoering van Bart de Graaf de intrede van de jonge omroep in het publieke bestel meemaakte.

Begin jaren 2000 maakt Jeff de overstap naar het communicatievak. Eerst bij sportkoepel NOC*NSF en later in de politiek bij de VVD, als woordvoerder.

In 2008 begon hij als zelfstandig communicatieadviseur en werkt hij voor diverse bedrijven, maar het journalistieke vak en met name het maken van tv/video knaagde en zo begon Jeff in 2011 als hoofdredacteur bij Brabant10, het grootste regionale commerciële tv-station van Nederland. Helaas kon zijn komst niet voorkomen dat het bedrijf een jaar later failliet ging. In 2012 begon hij een onder de naam Frame24 een mediaproductiebedrijf, wat inmiddels JEFFWOLTERS | MEDIA is.

Veelzijdig

Jeff heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als een veelzijdige tv-maker. Behalve itemregisseur (camjo) is hij ook samensteller en editor. Hij verzorgt nieuwsbrieven en schrijft scripts voor commercials. In zijn opdrachten probeert hij zo veel mogelijk zijn ervaring als journalist en communicatieadviseur te benutten. Hij heeft zowel voor als achter de camera gestaan en weet hoe je een boodschap moet overbrengen of hoe je een verhaal kunt vertellen.

Nieuwe technologie

Jeff is echt een gadget man. De afgelopen jaren heeft hij zich steeds meer gespecialiseerd in het vliegen met drones. Hij haalde hiervoor zijn brevet en de benodigde licenties. Daarnaast stortte hij zich op 360º fotografie en -video en Virtual Reality. De combinatie van deze nieuwe technologie en de implementatie daarvan in traditionele media, maar ook nieuwe media biedt tal van mogelijkheden. Jeff volgt deze ontwikkelingen op de voet.